Україна хотіла б отримати від Німеччини фінансову підтримку вступу до ЄС — посол Мельник

Україна хотіла б отримати від Німеччини фінансову підтримку вступу до ЄС — посол Мельник

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц хоч поки й виключає постачання зброї в Україну, але пакет допомоги на мільярди доларів для стабілізації економіки України може стати добрим початком підтримки Києва Берліном.

Про це посол України в Німеччині Андрій Мельник розповів німецькому виданню N-TV, передає Укрінформ.

"Україна хоче, щоб Шольц оголосив у Києві пакет допомоги на мільярд євро для підтримки стабільності української економіки. Федеральний уряд повинен взяти на себе політичні гарантії німецьких інвестицій в Україну. Крім того, Берлін має запустити програму зниження процентних ставок для українських компаній для стимулювання економіки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наступного тижня дипломатичний темп лише наростатиме - ОП

Мельник також підтвердив вимогу України щодо поставок німецької зброї та закликав підтримати прагнення України приєднатися до ЄС.

“Україна хоче бути рівноправним партнером, а не прохачем. Україна хоче говорити з Німеччиною відверто, дивлячись у вічі один одному, щоб німці постійно не виявляли стільки трепету до Росії через власний страх. Німецьким політикам настав час зняти російські окуляри, коли справа стосується України”, — сказав Мельник.

Читайте також: Макрон провів телефону розмову з Шольцем напередодні його візитів в Україну і РФ

Мельник сподівається, що майбутній візит канцлера Олафа Шольца до Києва дасть новий старт двостороннім відносинам та гарантії інвестицій.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц перебуватиме в Україні з робочим візитом.

Зокрема, запланована його зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським, а також зустріч Зеленського та Шольца з представниками ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-