Туреччина заявляє про готовність бути посередником між Україною та РФ заради миру в регіоні

Туреччина заявляє про готовність бути посередником між Україною та РФ заради миру в регіоні

Укрінформ
Туреччина готова виступити в ролі посередника між Україною та Росією задля деескалації напруженості в регіоні та при цьому вважає недоречною «мегафонну дипломатію», оскільки вона шкодить  нашій країні.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав у прямому ефірі телеканалу TRT Haber.

«Позиція Туреччини дуже чітка. Як країна, що має добрі відносини з обома сторонами і каже, що в нашому регіоні достатньо конфліктів та не має бути додаткової напруженості, ми робимо кроки для зменшення цієї напруженості», - сказав Чавушоглу.

Він наголосив на готовності Туреччини виконувати роль посередника між Україною та Росією. А першочерговим завданням бачить деескалацію, збалансованість політики та уникнення «мегафонної дипломатії».

Читайте також: Столтенберг подякував Ердогану за підтримку України

«Слід уникати непотрібних висловлювань. Заяви на кшталт «Росія сьогодні-завтра вторгнеться», викликають сум'яття в Україні. Це також шкодить Україні економічно. Ми бачимо, що це несправжня картина. Напруга насправді є, ймовірність конфлікту є, але немає потреби озвучувати це за допомогою «мегафонної дипломатії», як це роблять деякі західні країни», - сказав Чавушоглу.

За словами міністра, нині окрім «видимих контактів», також ведеться «дипломатична робота за лаштунками», завдяки президенту Ердогану продовжуються «щирі переговори з обома сторонами».

Читайте також: Головна мета Путіна не Україна, а торг із Заходом - речник Ердогана

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган неодноразово заявляв про готовність сприяти зниженню напруженості в регіоні. Під час візиту до Києва 3 лютого він запропонував прийняти в Туреччині саміт лідерів України та РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-