На Банковій розповіли про підготовку візиту Зеленського до Штатів

На Банковій розповіли про підготовку візиту Зеленського до Штатів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки планує обговорити з керівництвом США широкий спектр двосторонніх відносин.

Про це заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква сказав у інтерв'ю Телеграфу, відповідаючи на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація, що зустріч Президентів США та України начебто скасована, повідомляє Укрінформ.

«Це спекуляції. Не було ніяких відмін. А от що було – це дві телефонні розмови президента Байдена і президента Зеленського. Не так багато лідерів уже мали змогу двічі поговорити з президентом Байденом. Візит відбудеться. Ми його готуємо з підвищеною відповідальністю», - сказав Жовква.

Читайте також: Зеленський обговорить з керівництвом Німеччини «Норманді», Nord Stream 2 і деокупацію Криму

За його словами, під час цього візиту українська сторона планує обговорити широкий спектр двосторонніх відносин. Йтиме мова і про безпеку та оборону, і про ситуацію в Донецькій та Луганській областях, частини яких тимчасово окуповані Росією. «Триває комунікація щодо цього на відповідних рівнях – керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак постійно спілкується з офіційними представниками американської сторони. Буде також йти мова про економічну співпрацю, про нові економічні проєкти, підвищення товарообігу, який до пандемії становив до 4 млрд дол. США щорічно і має всі шанси бути збільшеним», - додав заступник керівника.

Раніше деякі ЗМІ та соціальні мережі розповсюдили інформацію про те, що візит Зеленського до Сполучених Штатів Америки у липні скасовано нібито через зміну керівництва "Нафтогазу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-