Зеленський обговорить з керівництвом Німеччини «Норманді», Nord Stream 2 і деокупацію Криму

Зеленський обговорить з керівництвом Німеччини «Норманді», Nord Stream 2 і деокупацію Криму

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський 11 липня здійснить візит до Німеччини, де планує із керівництвом ФРН обговорити широке коло важливих питань.

Про це новопризначений прессекретар Президента України Сергій Никифоров сказав на брифінгу у п'ятницю ввечері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«11 липня Президент летить до Німеччини. Володимир Зеленський зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Говоритимуть про посилення ролі Німеччини у нормандському форматі, говоритимуть про роль Німеччини у встановленні миру на Донбасі. Володимир Зеленський, звичайно ж, наголосить на важливості зупинки газогону «Північний потік 2». Він везе аргументи», - сказав Никифоров.

Читайте також: Зеленський і Меркель зустрінуться у Берліні за вечерею

За його словами, глава держави доводитиме, що цей газогін шкодить як Україні, так і європейським партнерам нашої країни. Будуть також говорити про деокупацію Криму.

«Ми очікуємо участі Німеччини у представленні на високому рівні у Кримській платформі", - підкреслив Никифоров.

Він додав, що у Німеччині говоритимуть про енергетичну безпеку, реформування вугільної промисловості та підвищення енергоефективності, а також про підвищення економічного співробітництва. «Німеччина – один з наших ключових партнерів у світі і перший партнер у Європі за товарообігом", - додав прессекретар.

Читайте також: Дата й порядок денний візиту Зеленського у Вашингтон ще опрацьовуються - прессекретар

Як повідомляв Укрінформ, за результатами відбору та співбесіди після завершення всіх процедур, необхідних для оформлення, на посаду прессекретаря Президента України було призначено Сергія Никифорова. Відповідний указ від 9 липня оприлюднений на сайті глави держави.  

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-