Данілов розповів, як запускають Центр протидії дезінформації

Данілов розповів, як запускають Центр протидії дезінформації

Укрінформ
На період процедур, пов'язаних із запуском Центру протидії дезінформації, всі відповідні повноваження організаційно взяв на себе Апарат РНБО.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу за підсумками засідання РНБО повідомив Олексій Данілов.

«В Апараті РНБО поки проходять певні процедури, працюють близько 15 осіб на сьогоднішній день. Більше того, до роботи центру залучені представники наших відомств, від яких відряджені люди до цього центру. Центр працює в Офісі Президента в Ситуаційному центрі – це представники і СБУ, які займаються аналітичними матеріалами, це і представники Служби зовнішньої розвідки, інших структур. Ми не все можемо говорити вам про роботу цього центру, але я можу сказати, що є чітке розуміння, що ми кожного дня аналізуємо весь інформаційний простір, який є в нашій країні, у нас налагоджена система моніторингу інформаційного простору в країні-агресорі, є певні кейси, які зараз розробляються і відпрацьовуються», - розповів секретар РНБО.

Читайте також: Центр протидії дезінформації потрібно розвивати і робити міжнародним - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації створений рішенням РНБО від 11 березня, яке було введене в дію указом Президента від 19 березня. Володимир Зеленський 2 квітня призначив керівником Центру протидії дезінформації Поліну Лисенко.

Президент зазначав, що у майбутньому Центр має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі.

Поліна Лисенко 9 червня заявила, що центри протидії дезінформації при РНБО та МКІП поки що не отримали повноцінного фінансування і не сформували свої штати. За її розрахунками, приблизний бюджет на оплату праці половини штату, 26 осіб, до кінця 2021 року – 11-12 мільйонів гривень, тобто близько 60 тисяч гривень у місяць на спеціаліста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-