Рада готує звернення до світу про визнання Лукашенка загрозою міжнародній безпеці

Рада готує звернення до світу про визнання Лукашенка загрозою міжнародній безпеці

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували постанову про звернення до світових лідерів щодо визнання режиму Лукашенка таким, що становить загрозу міжнародній безпеці.

Як передає Укрінформ, текст документу наразі відсутній.

Проєкт постанови №5560 “Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейської Комісії, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів і парламентів держав світу про визнання режиму Лукашенка у Республіці Білорусь таким, що становить загрозу міжнародній безпеці” ініціювали більше 20 нардепів.

Читайте також: Джонсон заявляє, що дії білоруської влади матимуть наслідки

Минулої неділі, 23 травня, в аеропорту Мінська здійснив вимушену посадку літак компанії Ryanair, що летів рейсом Афіни - Вільнюс. Приводом став сигнал про наявність вибухівки на борту, що надійшов від білоруських диспетчерів. За наказом Лукашенка, пасажирський літак супроводжував військовий винищувач.

Після екстреної посадки затримали співзасновника каналу Nexta Романа Протасевича, який перебував на борту. Він активно висвітлював протести в Білорусі після президентських виборів у серпні минулого року.

Очільниця білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала затримання Романа Протасевича операцією спецслужб Білорусі, що піддала ризику життя екіпажу та всіх пасажирів на борту цього літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-