Депутати блокували трибуну, щоб не дати скласти присягу Аксьонову

Депутати блокували трибуну, щоб не дати скласти присягу Аксьонову

Фото
Укрінформ
Народні депутати від фракції "Голос", "Європейська солідарність", а також позафракційний Гео Лерос блокували трибуну парламенту, щоб не дати скласти присягу новообраному народному депутату Андрію Аксьонову.

Він оголосив її з місця під крики "Ганьба!", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, після перерви на нараду, перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук оголосив про складення присяги Аксьоновим.

"Юридичних підстав для недопущення і нерозгляду цього питання у мене немає", - зазначив Стефанчук, який головує на засіданні.

Після цього народні депутати від фракції "Голос", "Європейська солідарність", а також позафракційний Гео Лерос заблокували трибуну, щоб не допустити складення присяги Аксьоновим.

"Оскільки трибуна заблокована, тоді, будь ласка, включіть (мікрофон - ред.) з місця", - сказав Стефанчук.

Аксьонов зачитав текст присяги з місця в сесійній залі під крики "ганьба!". Його привітали народні депутати від фракції "Опозиційна платформа - За життя".

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія 27 квітня 2021 року зареєструвала Андрія Аксьонова народним депутатом України.

28 березня 2021 року в одномандатних виборчих округах № 50 в Донецькій області і № 87 в Івано-Франківській області відбулися проміжні вибори до Верховної Ради. За результатами опрацювання 100% електронних протоколів ДВК, на 50-му окрузі переміг представник політичної партії «Порядок» Андрій Аксьонов, що отримав 65,46% голосів виборців.

Читайте також: Довибори в Раду: Стефанчук прокоментував інформацію про громадянство РФ Аксьонова

При цьому представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Денис Казанський на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що Аксьонов у 2014 році нібито сприяв організації у Добропіллі «референдуму» про самовизначення «Донецької народної республіки». На підтвердження цього в мережі опубліковано відео, датоване 12 травня 2014 року, де «прихильники «ДНР» «із сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував «референдум».

Також, за даними Казанського, в Аксьонова подвійне громадянство - України та Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-