Довибори в Раду: Стефанчук прокоментував інформацію про громадянство РФ Аксьонова

Довибори в Раду: Стефанчук прокоментував інформацію про громадянство РФ Аксьонова

Укрінформ
Центральна виборча комісія і Верховна Рада мають відреагувати в разі підтвердження Службою безпеки України інформації про наявність громадянства Російської Федерації у Андрія Аксьонова, який переміг на довиборах у парламент на окрузі №50 у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна сказав перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

«Я переконаний, що все в Україні має відбуватися в межах, передбачених Конституцією. Якщо такі факти щодо Аксьонова будуть юридично підтверджені, то думаю, Центральна виборча комісія і Верховна Рада повинні на це відреагувати», - зазначив Стефанчук

Перший віцеспікер вважає, що «особа, яка має подвійне громадянство, зафіксоване і підтверджене, не може обіймати одну з найвищих посад в державі, тобто бути народним депутатом України».

Щодо можливої ​​причетності Аксьонова до організації псевдореферендуму, Стефанчук додав, що це має також бути юридично засвідчено, а особа, причетність якої до відповідних дій буде встановлена, має бути обмежена в правах.

Читайте також: Вірастюк заявив про свою перемогу на довиборах у Раду

Разом із тим він підкреслив, що відповідні факти повинна підтвердити СБУ.

Як повідомлялося, 28 березня 2021 року в одномандатних виборчих округах № 50 в Донецькій області і № 87 в Івано-Франківській області відбулися проміжні вибори до Верховної Ради.

За результатами опрацювання 100% електронних протоколів ДВК, на 50-му окрузі переміг представник політичної партії «Порядок» Андрій Аксьонов, що отримав 65,46% голосів виборців.

При цьому представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Денис Казанський на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що Аксьонов в 2014 році нібито сприяв організації у Добропіллі «референдуму» про самовизначення «Донецької народної республіки». На підтвердження цього в мережі опубліковано відео, датоване 12 травня 2014 року, де «прихильники «ДНР» «із сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував «референдум».

Також, за даними Казанського, у Аксьонова подвійне громадянство - України та Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-