Жовква обговорив з держсекретаркою Офісу прем’єра Швеції ситуацію на кордоні з РФ

Жовква обговорив з держсекретаркою Офісу прем’єра Швеції ситуацію на кордоні з РФ

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів телефонну розмову з державною секретаркою Офісу прем’єр-міністра Королівства Швеція Карін Валенстін.

Вони, зокрема, обговорили ситуацію на українсько-російському кордоні та кроки, що здійснюються урядами обох держав з метою протидії пандемії коронавірусу. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт ОП.

«Домовлено про подальшу координацію зусиль у цьому напрямку (протидії пандемії - ред.)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Жовква обговорив із радником прем'єра Хорватії безпеку на Сході

Жовква поінформував шведську колегу про безпекову ситуацію на українсько-російському кордоні та окупованих територіях України. Він відзначив, що заяви російської сторони про відведення військ є результатом дипломатичної активності Президента Володимира Зеленського, зокрема його тісної взаємодії з міжнародними партнерами, яка відбувалася протягом останнього місяця. Заступник керівника Офісу глави держави подякував за зусилля, яких Швеція докладає в межах свого головування в ОБСЄ.

Від шведських партнерів отримано запевнення у незмінній твердій підтримці суверенітету й територіальної цілісності України та високу оцінку виваженої реакції нашої держави на російські провокації.

Карін Валенстін наголосила на подальшій підтримці з боку Швеції процесу реформ в Україні. У розвиток домовленостей лідерів двох держав співрозмовники обговорили взаємодію в питанні поводження з відходами, враховуючи провідний шведський досвід і технології у цій сфері.

Читайте також: В ОП розповіли чеським урядовцям про ескалацію ситуації на сході України

Окрему увагу приділено питанню взаємодії України та Швеції у сфері європейської інтеграції України та її руху до членства у Європейському Союзі.

Жовква поінформував про ініціативу "Кримської платформи", яка є важливим практичним інструментом і спрямована на деокупацію Криму. Висловлено сподівання, що Швеція буде представлена на найвищому рівні під час інавгураційного саміту Кримської платформи у серпні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-