В ОП розповіли чеським урядовцям про ескалацію ситуації на сході України

В ОП розповіли чеським урядовцям про ескалацію ситуації на сході України

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква повідомив про ескалацію ситуації на сході України керівнику секретаріату уряду Чехії Тінде Барті та державному секретарю з європейських питань чеського уряду Мілені Грдінковій.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Офіс Президента України

“Україна вдячна Чехії за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності, наголосив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час онлайн-розмови з керівником секретаріату уряду Чехії Тінде Бартою та державним секретарем з європейських питань чеського уряду Міленою Грдінковою”, - йдеться в повідомленні.

Жовква розповів про ескалацію ситуації на сході України та зростання кількості загиблих українських військовослужбовців. Він також констатував стягування Росією збройних сил до українсько-російського кордону.

Заступник керівника Офісу Президента подякував Чехії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Він відзначив важливість посилення тиску євроатлантичної спільноти на Росію для уникнення масштабної агресії.

Окрему увагу співрозмовники приділили ситуації в окупованому Криму, зокрема обговорили продовження мілітаризації Росією півострова та системне порушення прав людини окупаційною владою. Жовква ознайомив Грдінкову з ініціативою Президента України «Кримська платформа» та підтвердив запрошення від Володимира Зеленського Прем’єр-міністру Чехії Андрею Бабішу взяти участь у її роботі 23 серпня 2021 року в Києві.

Читайте також: Жовква розповів про подальші плани на Кримську платформу

Сторони також обговорили прогрес у реалізації європейських прагнень України. Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що на сьогодні пріоритетом є визнання державами-членами ЄС європейської перспективи України.

Грдінкова підтвердила, що Чехія є традиційним прихильником європейської інтеграції України та готова й надалі підтримувати нашу державу на цьому шляху.

Як повідомляв Укрінформ, РФ протягом минулих тижнів значно посилила військове угрупування поблизу кордонів України на північно-східному напрямку, яке зараз нараховує не менше 110 тисяч військовослужбовців. Це потенційно дозволяє Кремлю здійснити широкомасштабну збройну провокацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-