Стримати Росію від агресії можуть нові санкції та військова підтримка України – Кулеба

Стримати Росію від агресії можуть нові санкції та військова підтримка України – Кулеба

Укрінформ
Міжнародні партнери можуть стримати Росію від посилення збройної агресії проти України шляхом накладання нових санкцій і посилення обороноздатності нашої країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з балтійськими колегами за підсумками переговорів у Києві.

«Що можна зробити (для стримування Росії - ред.)? Багато що, починаючи від чітких заяв і меседжів про те, що Україна є частиною західного світу, і західні партнери не залишать її саму, і до накладання нових економічних санкцій на Росію у разі загострення нею ситуації, надання Україні достатньої підтримки, щоб підвищити нашу обороноздатність», - сказав Кулеба.

Він додав, що кожна європейська країна може на двосторонньому рівні переконати Росію в необхідності деескалації ситуації.

Читайте також: Агресія Росії: Україна й Естонія домовилися про спільні дії в ООН та ОБСЄ

«Наше завдання полягає в тому, щоб донести до Росії потенційні наслідки її дій і демотивувати від подальшого загострення ситуації», - акцентував очільник МЗС.

Як повідомлялося, глави МЗС Естонії, Латвії та Литви 15 квітня перебувають в Україні зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, щоб продемонструвати солідарність з Україною на тлі дестабілізаційних дій Російської Федерації.

Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-