Держсекретар США Блінкен зустрінеться з Кулебою в Брюсселі

Держсекретар США Блінкен зустрінеться з Кулебою в Брюсселі

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен матиме можливість провести особисту зустріч з главою МЗС України Дмитром Кулебою цього тижня в Брюсселі для обговорення ситуації щодо агресії з боку РФ та інших актуальних питань.

Про це повідомив у понеділок під час телефонної пресконференції помічник державного секретаря США Філіп Рікер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У вівторок НАТО проведе засідання Комісії Україна-НАТО. Представники Північноатлантичної ради прийматимуть міністра закордонних справ України (Д.Кулебу – ред.), і вони матимуть змогу підтвердити, що нам потрібно проявляти стриманість та утримуватися від ескалації», - зауважив високопоставлений представник Держдепартаменту США.

При цьому, він підкреслив, що Вашингтон вітає «стриманість України» на тлі російських провокацій. Рікер зауважив, що дії РФ дестабілізують ситуацію та підривають домовленості про припинення вогню, досягнуті в липні минулого року. «Паралельно Росія проводить кампанію дезінформації, щоби звинуватити Україну в тому, що робить сама», - зазначив представник Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що американська сторона зверталася до Москви із закликом негайно припинити ескалацію. В Брюсселі ж разом із союзниками та партнерами обговорюватиметься подальші кроки.

Читайте також: Штати відстежують ситуацію зі скупченням військ РФ на українському кордоні - Білий дім

«Ми й надалі використовуватимемо цю можливість, щоби обговорити із союзниками те, що ми бачимо, що чуємо»,- зауважив Рікер.

Водночас, він підкреслив, що «міністр закордонних справ (України – ред.) буде в НАТО, і держсекретар (Ентоні Блінкен – ред.) матиме можливість побачитися з ним». У цьому контексті представник Держдепу зауважив, що двосторонні переговори можуть відбутися пізніше після засідання Комісії Україна-НАТО в Брюсселі.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США планує взяти участь у Брюсселі в консультаціях із НАТО щодо питань, які викликають спільне занепокоєння. Передбачаються також двосторонні та багатосторонні зустрічі держсекретаря США з колегами країн-союзників та партнерів.

Читайте також: На запит Києва відбудеться позачергове засідання Комісії Україна-НАТО

Водночас очікується, що в Брюсселі в цей час перебуватиме також міністр оборони США Ллойд Остін, який також зустрічатиметься з керівництвом НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-