Литва запропонує НАТО надати Україні план дій щодо членства

Литва запропонує НАТО надати Україні план дій щодо членства

Укрінформ
Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ), після реалізації якого країна могла б стати членом Альянсу.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на пресконференції за підсумками зустрічі з главою МЗС Іспанії Аранчею Гонзалес Лайєю, яка перебуває з візитом у Вільнюсі, передає Укрінформ з посиланням на Delfi.

"Ми маємо незабаром звернутися до колег з листом, щоб ще раз розглянути можливість надання ПДЧ Україні... Я переконаний, що НАТО міг би повторити свою пропозицію щодо надання плану дій щодо членства України, і це питання ми саме почали узгоджувати з колегами з Балтійських держав", - заявив Ландсбергіс.

Читайте також: Таран назвав навчання НАТО, у яких Україна візьме участь цьогоріч

За його словами, це було б "потужним сигналом для Росії про те, що Україна обирає трансатлантичний напрямок, і це отримало відгук серед країн НАТО".

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував на важливості надання Україні плану дій щодо членства в НАТО.

6 лютого в Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу в здійсненні реформ для наближення до стандартів, досягнення яких є умовою для членства в організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-