Таран назвав навчання НАТО, у яких Україна візьме участь цьогоріч

Таран назвав навчання НАТО, у яких Україна візьме участь цьогоріч

Укрінформ
Цього року Збройні сили України візьмуть участь у низці навчань НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

За словами міністра оборони Андрія Тарана, в умовах триваючої російської агресії та її ескалації для України особливою мотивацією прагнути членства в НАТО є принцип статті 5 Вашингтонського договору «Колективна оборона» — «один за всіх і всі за одного». Тому участь України у навчаннях Альянсу саме за цією тематикою наразі набуває особливого значення.

Читайте також: У протистоянні російській агресії партнерство з НАТО є вкрай важливим - Таран

“Ми багато років під час спільних навчань і тренувань, участі в органах військового управління набували взаємосумісності з НАТО. Українські військові зажили доброї слави професійних, метких та сміливих серед колег з Альянсу. Це визнання трансформувалося у довіру та готовність долучати українців до відпрацювання «Колективної оборони», яка для НАТО полягає в тому, що напад на будь-яку з держав — членів Альянсу розглядається як напад на усіх”, — заявив Таран.

Читайте також: Агресія з боку РФ: Таран обговорив ситуацію на кордонах України з міністром оборони Британії

Серед навчань, до участі в яких Альянс запросив Україну, — Steadfast Cobalt, Ramstein Apex, Ramstein Ambition, Steadfast Defender, Noble Bonus, Steadfast Jupiter, Steadfast Leda.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що Сполучені Штати продовжують підтримувати євроатлантичні прагнення України і разом з тим закликають Київ реалізувати глибокі та всебічні реформи, щоб відповідати західним стандартам для членства в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-