Кулеба розповів генсеку ОБСЄ про загострення Росією безпекової ситуації в Україні

Кулеба розповів генсеку ОБСЄ про загострення Росією безпекової ситуації в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із генеральною секретаркою ОБСЄ Хельгою Шмідт загострення Росією безпекової ситуації на сході України та в окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба написав у Твіттері.

“Обговорив з Генеральною секретаркою ОБСЄ Хельгою Шмідт систематичне загострення Росією безпекової ситуації на сході України та в Криму. Вітаю рішення про продовження мандата СММ і схвалення її бюджету, яке нині особливо важливе. ОБСЄ має пильно стежити за діями РФ”, - написав Кулеба.

В МЗС поінформували, що у телефонній розмові з генсеком ОБСЄ Кулеба наголосив на важливості відкриття додаткових передових патрульних баз ОБСЄ вздовж неконтрольованої ділянки кордону з Росією.

Крім того, співрозмовники обговорили зусилля з протидії пандемії коронавірусу та графік подальших двосторонніх контактів.

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на позачерговому засіданні Верховної Ради заявив, що вздовж державного кордону України утримуються 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил РФ.

Читайте також: ОБСЄ фіксує грубі порушення з боку окупантів на лінії розмежування

31 березня під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні був продовжений ще на один рік – до 31 березня 2022 року.

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде заявила, що мандат поширюється на всю територію України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-