Україна залишиться на порядку денному і для нового уряду ФРН - Стефанішина

Україна залишиться на порядку денному і для нового уряду ФРН - Стефанішина

Укрінформ
Майбутній уряд Німеччини залишить Україну на своєму порядку денному.

Таке переконання висловила в інтерв'ю Укрінформу віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, співголова українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва Ольга Стефанішина, коментуючи підсумки переговорів з німецькими політиками та експертами у ході візиту до Німеччини.

За словами віцепрем’єрки, протягом двох днів вона мала велику кількість зустрічей з німецькими експертами, урядовцями, депутатами, а головне – з представниками фактично всіх партій, які можуть увійти до нової урядової коаліції після вересневих 2021 року виборів у Німеччині.

Читайте також: Київ співпрацюватиме з Берліном у сфері міського транспорту, довкілля та освіти – Шмигаль

«Для мене було важливо отримати сигнал, що в партійних програмах (а згодом коаліційній угоді), які готуються партіями, Україна стоятиме на порядку денному. Ідеться про економічну взаємодію, підтримку територіальної цілісності й незалежності нашої держави, засудження незаконної анексії Криму тощо», - пояснила Стефанішина.

Вона також зазначила, що порушувала питання «Північного потоку-2». Попри те, що позиції різних партій різняться, і незалежно від того, який курс сповідують політичні сили, вони враховують позицію України, усвідомлюють, що Україна засуджує реалізацію цього проєкту, який вважає суто геополітичним, одним із чергових інструментів шантажу Росії.

Читайте також: Уряд планує за підтримки Німеччини запустити «пілоти» із трансформації вугільних регіонів

«Ми раді, що чимало країн ЄС поділяють нашу позицію, розуміючи загрози, які несе «Північний потік» безпеці Європи», - зауважила віцепрем’єрка.

Вона зазначила, що з урахуванням тих дискусій, які відбулися у Берліні, Київ плануватимемо свою роботу щодо європейської та євроатлантичної інтеграції, зокрема, інтеграції у внутрішній ринок ЄС, посилення економічного співробітництва, співпраці у безпековій сфері та реалізації наших євроатлантичних прагнень.

Читайте також: Шмигаль обговорив з міністром енергетики Німеччини «водневу співпрацю»

Як повідомлялося, у п'ятницю в Берліні пройшов 4-й Українсько-німецький економічний форум, у якому взяла участь віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, співголова українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва Ольга Стефанішина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-