Шмигаль сподівається на посилення співпраці зі Словенією

Шмигаль сподівається на посилення співпраці зі Словенією

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається на те, що головування Словенії в Раді Європейського Союзу в другій половині цього року посилить двосторонню співпрацю, зокрема на шляху повноправного членства України в ЄС.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це Шмигаль сказав на зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Словенія Анже Логар.

«Україна розраховує, що головування Словенії в Раді ЄС зміцнить консолідацію політики Євросоюзу на підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Інтеграція України до ЄС є нашою стратегічною метою та лежить в основі діяльності керівництва держави та уряду», — сказав Шмигаль.

рем’єр-міністр додав, що Україна також налаштована розвивати "Східне партнерство" дієвими проєктами, які будуть корисні як для населення, так і для бізнесу.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Словенії під час її головування у Раді ЄС – Кулеба

Глава уряду під час зустрічі подякував міністру закордонних справ Словенії за технічну допомогу у здійсненні системних реформ в Україні, насамперед у питанні децентралізації управління.

«Маємо приклад чудової співпраці на рівні місцевих громад, коли люди мають можливість особисто обмінюватися досвідом. Це конкретні кроки, які об’єднують наші країни на рівні суспільства», — зауважив Шмигаль.

Читайте також: У Словенії вшанували Тараса Шевченка та перекладача його творів Йоже Абрама

Прем’єр-міністр також відзначив тенденції зростання обсягів взаємної торгівлі між Україною і Словенією та додав, що ці позитивні зміни дають можливість надалі збільшувати товарообіг.

рім того, він привітав започаткування діалогу між Україною та Словенією в галузі кібербезпеки та відзначив, що слід розвивати й посилювати співробітництво в цьому напрямку.

Глава уряду висловив вдячність словенській стороні за рішучу підтримку територіальної цілісності й суверенітету України. Він відзначив, що Україна розраховує на участь Словенії в саміті "Кримської платформи".

Читайте також: Данія і Словенія поділяться з Україною досвідом децентралізації

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Республіки Словенія Анже Логар 15-16 березня перебуває в Україні з робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-