У Варшаві підкреслили потенціал співпраці України, Польщі та Румунії

У Варшаві підкреслили потенціал співпраці України, Польщі та Румунії

Укрінформ
Найближчим часом може відбутися зустріч радників президентів України, Польщі та Румунії з питань безпеки з огляду на значний потенціал такої співпраці між країнами.

Про це заявив голова Бюро національної безпеки Польщі (BBN) Павел Солох після візиту до Румунії, інформує пресслужба BBN Польщі.

“Думаю, що польсько-румунська співпраця має значний регіональний потенціал. Ми знаємо, що є позитивна реакція з боку України, ми намагатимемося провести зустріч президентських радників у трикутнику Польща-Румунія-Україна”,- заявив Солох.

Читайте також: Польща закликає Росію відновити територіальну цілісність України й компенсувати збитки

Він також додав, що є зацікавлення поширення співпраці трикутника Польща-Румунія-Туреччина, який зараз функціонує на рівні глав МЗС трьох країн.

Як зазначив Солох, під час візиту до Бухаресту піднімалися, зокрема, питання двостороннього співробітництва, співпраці в рамках НАТО, реагування на традиційні та гібридні загрози, зокрема у кіберпросторі.

“Джерелом цих загроз, і не лише з нашої точки зору, є насамперед Росія. На комплексні загрози необхідною є комплексна відповідь”,- наголосив глава BBN Польщі.

Читайте також: Польща попросила США й надалі блокувати Nord Stream 2

Під час візиту до Румунії глава бюро нацбезпеки Польщі зустрівся з радником президента Румунії з питань безпеки Іоном Опрісором, главою МЗС країни Богданом Ауреску та міністром оборони Ніколае-Іонелем Чуке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-