Санкції проти Медведчука, сімох осіб та 19 компаній є законними – МЗС Німеччини

Санкції проти Медведчука, сімох осіб та 19 компаній є законними – МЗС Німеччини

Укрінформ
У Німеччині вважають санкції проти Віктора Медведчука та інших осіб такими, які відповідають національному законодавству та не суперечать міжнародному.

Так ситуацію прокоментували в Міністерстві закордонних справ ФРН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Санкції проти Віктора Медведчука та ще 7 осіб, а також 19 компаній базуються на злочині стосовно фінансування тероризму, що передбачено українським кримінальним законодавством», - зазначили у відомстві.

Згідно з попередніми даними, які має німецька сторона, «дії українського керівництва базуються на правовій основі, яка принципово не порушує закони та норми ОБСЄ та Ради Європи».

Читайте також: Кулеба спрогнозував реакцію Кремля на санкції щодо Медведчука і його дружини

У німецькому МЗС нагадують, що США, серед інших, ввели санкції проти Віктора Медведчука за «підрив безпеки, територіальної цілісності та демократії України» ще в 2014 році.

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський підписав Указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти 19 компаній і 8 фізичних осіб, серед яких і народний депутат Віктор Медведчук (ОПЗЖ). Текст відповідного указу, датованого 19 лютого, оприлюднено на сайті глави держави.

Читайте також: Майже 60% українців підтримують санкції проти Медведчука та його дружини

Згідно з рішенням РНБО, санкції запроваджені строком на три роки стосовно п'яти громадян Російської Федерації, трьох громадян України та 19 юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-