Рада планує вдосконалити механізми діяльності розвідувальних органів

Рада планує вдосконалити механізми діяльності розвідувальних органів

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2415 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про розвідку".

Його підтримали 240 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Метою прийняття законопроєкту є вдосконалення правових засад забезпечення проведення розвідувальними органами України розвідувальних заходів, які проводяться на підставі рішення суду", - йдеться у пояснювальній записці.

Законопроєктом вносяться зміни до Закону "Про судоустрій і статус суддів", якими передбачається уточнити, що при розгляді справ перебіг судового процесу фіксується технічними засобами в порядку встановленому законом, крім випадків установлених законом (пропоновані зміни до частини шостої статті 11).

Читайте також: Арахамія сказав, як покарали би «слуг» за неголосування за референдум

Також пропонується віднести до повноважень голови апеляційного суду здійснення повноважень уповноваженого судді та призначення з числа суддів апеляційного суду суддів (судді) для здійснення таких повноважень у випадках, визначених Законом "Про Розвідку" (пропоновані зміни до пункту 9 частини першої статті 29).

Очікується, що ухвалення законопроєкту дозволить удосконалити механізми діяльності розвідувальних органів України, створити правові засади для розгляду судом клопотань про надання дозволу на проведення розвідувальних заходів, що в свою чергу матиме позитивний вплив на ефективність та оперативність виконання зазначеними органами покладених на них завдань.

Проєкт закону "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про розвідку" розроблено з метою реалізації положень Національної розвідувальної програми на 2016 – 2020 роки в частині удосконалення механізмів діяльності розвідувальних органів України.

Читайте також: Комітет рекомендував Раді ухвалити за основу законопроєкт про реформу Укроборонпрому

Як повідомляв Укрінформ, Закон "Про розвідку" набув чинності 24 жовтня 2020 року. Верховна Рада ухвалила закон 17 вересня, Президент Володимир Зеленський підписав документ 21 жовтня.

В ЄС, НАТО і США привітали прийняття в Україні закону "Про розвідку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-