Шмигаль обговорив з послом Індії співпрацю у різних сферах

Шмигаль обговорив з послом Індії співпрацю у різних сферах

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним послом Індії в Україні Партхою Сатпатхі, під час якої було обговорено низку питань, пов'язаних з поглибленням співпраці у сфері торгово-економічного співробітництва, освітній та медичній галузі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, Прем'єр наголосив, що потрібно докласти зусиль для відновлення повноформатного двостороннього діалогу, і Україна готова активізувати його на всіх рівнях.

"Ми готові до взаємодії з індійськими партнерами з метою проведення сьомого засідання Комісії в онлайн-режимі або відразу після нормалізації ситуації з пандемією", - сказав Шмигаль, зазначивши, що Міжурядова українсько-індійська комісія з торговельного, економічного, наукового, технічного, промислового і культурного співробітництва є важливим чинником розвитку економічної співпраці.

Глава уряду також відзначив потенціал торгово-економічного співробітництва між Україною та Індією, який необхідно розвивати. Зокрема, перспективними, на його думку, є співпраця в авіаційній та космічній сферах.

"Нещодавно ми створили Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, яке комплексно займається авіакосмічною галуззю та військово-оборонним комплексом. Ми зацікавлені у розвитку співробітництва за цілою низкою напрямів у науково-технологічній сфері, а також в обміні досвідом та найкращими практиками у цій галузі", — сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: В Україні розробили путівник для іноземних інвесторів – Шмигаль

Шмигаль підкреслив, що Індія залишається одним з основних торговельних партнерів України в агропромисловому комплексі. "За підсумками минулого року Індія посіла друге місце серед країн-імпортерів української аграрної продукції. Тож ми готові до подальшої співпраці в аграрному секторі з метою нарощування обсягів експорту сільськогосподарської та харчової продукції до Індії", - наголосив глава уряду.

Під час зустрічі Денис Шмигаль та Партха Сатпатхі обговорили питання навчання індійських студентів в Україні. Прем’єр-міністр зауважив, що з 1957 року вищу освіту в Україні отримали майже 19 тисяч індійських студентів. "Це великий потенціал для обох країн. Зі свого боку спільно з Міністерством освіти і науки будемо робити кроки для забезпечення сприятливих умов навчання індійських студентів в Україні", - зазначив він.

Прем’єр також закликав індійську сторону не визнавати дипломи, отримані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-