Шмигаль відставки не чекає і готовий виконати програму уряду

Шмигаль відставки не чекає і готовий виконати програму уряду

Оновлено
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не очікує на відставку і готовий до виконання програми дій уряду в повному обсязі.

Про це він сказав на пресконференції на тему "100 днів уряду" 11 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не чекаю (на ситуацію з аналогічним звільненням, як у попереднього уряду - ред.) і працюю з повним викладанням зусиль. І уряд працює так само для того, щоб зробити все від нас можливе, щоб покращити ситуацію в Україні з точки зору кризових явищ та речей, які приведуть до підвищення добробуту українців", - сказав Шмигаль.

Він продемонстрував журналістам документ - оновлену програму діяльності уряду - і заявив, що до неї додадуть також план діяльності з безпосередньо прописаними заходами. І програма стане стрижнем діяльності Кабміну.

Читайте також: Шмигаль зізнався, що 100 днів роботи уряду були дуже непростими

"Працюючи над досягненням результатів, певні речі я сьогодні звітую. Ще проговоримо, що ми плануємо робити. Я готовий кожні 100 днів виходити і розповідати, що ми зробили і що плануємо далі. Тут нема жодних обмежень, є абсолютна відкритість", - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що готовий також говорити і про те, що не вдалося зробити, і що уряд робитиме для вирішення конкретних проблем.

Прем’єр також заявив, що відчуває підтримку Президента Володимира Зеленського та більшості членів фракції партії "Слуга народу".

"Щодо інтриг і чуток про те, що хтось піде у відставку, - на різних політичних рівнях такі чутки завжди є... Від цих політичних інтриг, напевно, не позбавлена жодна країну світу, це елемент великої політики. Спокійно ставлюсь до чуток, відчуваю підтримку Президента і більшості фракції", - сказав Шмигаль.

Він додав, що з більшістю членів команди Президента, зокрема з народними депутатами, має конструктивну співпрацю.

Читайте також: Президент заявляє, що задоволений роботою Шмигаля

"Робота уряду сьогодні збалансована, вважаю, що міністри на своїх місцях. Ми молодий уряд, нам 100 днів сьогодні. Якщо озиратись назад, то я вважаю, що помилки є і будуть, тому що не помиляється той, хто нічого не робить", - наголосив Прем'єр-міністр.

Водночас, говорячи про те, за яких умов він міг би подати у відставку, Шмигаль підкреслив, що піде на такий крок, "коли не виправдає надії українців".

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня на позачерговому засіданні, скликаному на вимогу Президента, Верховна Рада відправила у відставку уряд Олексія Гончарука. У той же день парламент призначив на посаду Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та затвердив склад нового уряду.

4 червня Верховна Рада відправила на доопрацювання Програму діяльності Кабінету міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-