Гербст назвав проблемою відсутність українського посла у США

Гербст назвав проблемою відсутність українського посла у США

Укрінформ
Те що, Посольством США в Україні керує досвідчений дипломат Вільям Тейлор — показник постійної підтримки реформ в Україні. Водночас відсутність "авторитетної людини на чолі українського посольства у Вашингтоні" є проблемою.

Про це аналітик Atlantic Council Джон Гербст сказав Укрінформу на конференції з безпеки The Riga Conference-2019.

"Те, що незабаром після від'їзду Йованович, в посольстві (США, - ред.) у Києві з'явився колишній посол Тейлор, означає, що наша політика щодо України не змінюється і наша підтримка реальних реформ в Україні залишається", - сказав Гербст.

На його думку, те, що у Тейлора в даний момент офіційний статус не посла, а Тимчасового повіреного у справах США в Україні особливої ролі не грає. "Тейлор - це людина з авторитетом, з досвідом і знаннями, який веде попередню лінію підтримки".

Однак відсутність посла України в США аналітик вважає проблемним чинником в українсько-американських відносинах. "Я думаю, що це проблема - те, що немає авторитетної людини на чолі українського посольства у Вашингтоні. Дуже бажано, щоб така людина на цій посаді з'явилася", - резюмував з цього приводу Гербст.

Читайте також: Посла України у США призначать найближчим часом - Зеленський

Також він прокоментував ситуацію, що залишається після відставки спецпредставника США з питань України Курта Волкера. На думку Гербста, "те, що після відставки Волкера, який звертав у Вашингтоні багато хорошої уваги на "українське питання", немає схожого з досвіду і вагомості людини на подібній посаді", також негативний фактор.

Останнім надзвичайним і повноважним посол України в США був Валерій Чалий, звільнений з цієї посади 19 липня 2019 року.

Марі Йованович залишила пост надзвичайного і повноважного посла США в Україні 20 травня 2019 року. 18 червня посольство як Тимчасовий повірений у справах США в Україні очолив Вільям Тейлор. Раніше, у 2006-2009 роках, він був надзвичайним і повноважним послом США в Україні.

Джон Гербст - директор Євразійського Центру Атлантичної Ради (Atlantic Council), був послом США в Україні в 2003-2006 роках.

The Riga Conference - щорічна конференція з безпеки за участю провідних політиків і аналітиків євроатлантичної спільноти, що традиційно проводиться в столиці Латвії наприкінці вересня - початку жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-