Кулеба: З Угорщиною слід домовлятися, поважаючи взаємні національні інтереси

Кулеба: З Угорщиною слід домовлятися, поважаючи взаємні національні інтереси

Укрінформ
Україна має докласти зусиль, щоб розв'язати фундаментальні проблеми з Угорщиною, не перетинаючи «червоних ліній» власних національних інтересів.

Про це у Брюсселі на зустрічі з пресою заявив віцепрем’єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так урядовець відповів на запитання журналістів, чи занепокоєна Україна призначенням ексміністра юстиції Угорщини Ласло Трочані на посаду єврокомісара з питань партнерства та розширення ЄС.

«По-перше, це справа Європейського Союзу, кого вони на яку посаду призначають. По-друге, будь-який єврокомісар автоматично є представником інтересів усього Союзу, а не лише однієї країни. Третє, - на моє глибоке переконання, ми маємо розв'язати фундаментальні проблеми з Угорщиною, не перетинаючи наші «червоні лінії», захищаючи наш національний інтерес. Це ключове», - наголосив віцепрем'єр.

Читайте також: Голова Закарпатської ОДА озвучив позицію щодо "угорського питання"

Він додав, що Угорщину не треба сприймати, немов якогось «демона» в Європейському Союзі, що виступає проти нас.

«Це країна, яка має свої національні інтереси, як і ми маємо свої національні інтереси. Ми маємо з ними домовитися, тому що значною мірою наші інтереси збігаються», - сказав Дмитро Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України висловило протест угорському дипломату через заяви про «громадянську війну» в Україні.

У МЗС повідомили, що представник уряду Угорщини Трістан Азбей використав неприпустиму риторику у своєму виступі, зокрема щодо «кризи громадянської війни» в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-