Подання Зеленського про звільнення членів ЦВК розгляне комітет Ради

Подання Зеленського про звільнення членів ЦВК розгляне комітет Ради

Укрінформ
Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування отримав подання Президента Володимира Зеленського щодо дострокового припинення повноважень всього складу ЦВК.

Таку інформацію кореспонденту Укрінформу підтвердив голова профільного комітету Андрій Клочко (фракція "Слуга народу").

"9 вересня до Верховної Ради України надійшло вмотивоване подання Президента України Володимира Зеленського щодо дострокового припинення, відповідно до частини першої статті 31-1 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", повноважень всього складу Центральної виборчої комісії. За дорученням Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, зазначене подання спрямовано для розгляду до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та попередньо буде розглянуто підкомітетом до предмету відання якого віднесено зазначене питання", — зазначив Клочко.

Читайте також: Рада може цього тижня звільнити членів ЦВК

Відповідно до частини 2 статті 31-1 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", рішення про дострокове припинення повноважень шляхом звільнення з посади всього складу ЦВК приймається Верховною Радою не менш як двома третинами від її конституційного складу, тобто 300 голосами.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень членів ЦВК.

10 вересня перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко у коментарі журналістам спрогнозував, що цього пленарного тижня Верховна Рада може ухвалити рішення про звільнення членів Центральної виборчої комісії відповідно до внесеного Президентом подання.

Нинішній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-