Зеленський запросив Польщу долучитися до відновлення інфраструктури Донбасу

Зеленський запросив Польщу долучитися до відновлення інфраструктури Донбасу

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з головою Ради міністрів Республіки Польща Матеушем Моравецьким запросив Польщу долучитися до відновлення інфраструктури Донбасу.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Глава Української держави запросив Польщу до участі в інвестиційних проєктах з відновлення інфраструктури Донбасу", - зазначається в повідомленні.

Сторони також відзначили постійне зростання взаємного товарообігу та важливість проведення найближчим часом засідання Міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва.

Читайте також: Напружені відносини між Україною та Польщею стали б для ворогів подарунком — Зеленський

Зеленський і Моравецький обговорили подальший розвиток двосторонніх торговельно-економічних відносин, співпрацю у промисловій, енергетичній галузях, а також можливість посилення прикордонного співробітництва.

На зустрічі ішлося й про можливість використання польського СПГ-терміналу у м. Свіноуйсьце для диверсифікації постачання газу в Україну, що є важливим кроком для забезпечення енергетичної безпеки нашої держави.

Ще однією темою перемовин було підвищення ефективності роботи пунктів пропуску на кордоні двох країн.

Читайте також: Дуда після зустрічі із Зеленським: Політика санкцій проти Росії має тривати

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні триває офіційний візит Президента України до Польщі, в рамках якого зустрівся з Президентом Польщі Анджеєм Дудою та маршалком Сенату Станіславом Карчевським. Заплановані також зустрічі з лідером найбільшої опозиційної партії Польщі "Громадянська платформа", головою комісії Сейму у закордонних справах Гжегожем Схетиною.

Увечері глава держави зустрінеться з представниками українського та польського бізнесу, а також українською студентською молоддю.

Фото: Офіс Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-