Посольство України в США закликає лідерів G7 примусити РФ поважати світовий порядок

Посольство України в США закликає лідерів G7 примусити РФ поважати світовий порядок

Укрінформ
Посольство України в США закликало лідерів країн "Великої сімки" (G7) примусити РФ повернутися до конструктивної поведінки.

Про це українське диппредставництво написало у Facebook.

«Стурбовані появою припущень щодо можливості повернення Російської Федерації до G7», - йдеться у дописі.

Українське посольство звернуло увагу на те, що Росію позбавили права бути членом цього почесного клубу через незаконну спробу анексії Криму і застосування сили у порушення норм і принципів міжнародного права.

Окупація українського півострова триває, ситуація з правами людини невпинно погіршується, агресія РФ на Донбасі триває, а сама Росія стрімко віддаляється від принципів і стандартів, які об’єднують членів Групи семи, зазначається у дописі.

«Закликаємо лідерів країн-членів "Групи семи" не відступатися від своєї принципової позиції і спільними зусиллями примусити агресора поважати світовий порядок і повернутися до конструктивної поведінки», - наголосило посольство України в США.

Як відомо, РФ виключили зі старого формату «Групи восьми» після того, як вона анексувала український Крим у 2014 році, а всі інші країни-члени групи – Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія і США – запровадили санкції проти Москви.

Читайте також: Трамп знову виступив за повернення Росії до G7

Водночас президент США Дональд Трамп заявив 20 серпня, що пропонував би дозволити Росії повернутися до формату G8, коли наступного року США головуватимуть у групі.

Після цієї заяви CNN із посиланням на джерело в адміністрації Трампа повідомила, що буцімто французький та американський президенти під час телефонної розмови у вівторок домовилися повернути Росію до «Великої сімки» уже в наступному році.

Німеччина та Британія виступили проти повернення Росії до G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-