Держдеп відслідковуватиме паспорти РФ на Донбасі - Волкер

Держдеп відслідковуватиме паспорти РФ на Донбасі - Волкер

Укрінформ
Заява Кремля про роздачу російських паспортів громадянам України на Донбасі є звичайною провокацією, однак попри це українці на окупованих територіях не поспішають отримувати російське громадянство.

Таке переконання висловив під час онлайн-конференції у вівторок спеціальний представник США в переговорах по Україні Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Передусім, це було дуже провокативним кроком з боку РФ, яка заявила, що видаватиме російські паспорти громадянам іншої країни. Я не думаю, що українці кинуться отримувати ці паспорти, вони страждають під російською окупацією на Донбасі", - підкреслив американський дипломат.

Він також зазначив, що Держдепартамент США, зі свого боку, відслідковуватиме ці документи.

"Ми подивимось, чи матимемо змогу ідентифікувати та визначити ці паспорти (видані жителям Донбасу), так само як ми робили з видачею паспортів у Криму", - підкреслив спецпредставник США.

Читайте також: Російське вторгнення на Донбасі не є перешкодою для руху України в НАТО – Волкер

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня президент РФ Володимир Путін затвердив указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство Російської Федерації у спрощеному порядку". У документі зазначається, що мешканці окупованих територій України - Донецької та Луганської областей мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з початком функціонування на території Ростовської області РФ центрів видачі російських паспортів громадянам України. Київ закликав міжнародних партнерів не визнавати і не приймати документи, видані РФ українцям, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях у Донецькій і Луганській областях України, оскільки це порушує Конституцію та законодавство України.

Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine's

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-