Радбез сьогодні розгляне нові санкції проти Росії

Радбез сьогодні розгляне нові санкції проти Росії

Укрінформ
Рада національної безпеки й оборони на засіданні у середу розгляне питання запровадження санкції у зв’язку з проведенням так званих “виборів” на окупованій частині Донбасу та агресією в Азовському і Чорному морях.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні на порядок денний засідання РНБО внесені і проект прийняття рішення щодо застосування санкцій України за незаконне проведення виборів на окупованій території Української держави на Донбасі, за агресію проти нашої держави в Чорному морі біля Керченської протоки, проти тих, хто атакував наші кораблі, тих, хто був причетний до незаконних судових процесів, до затримання, хто віддавав накази”, - зазначив Президент.

Читайте також: Президент сказав, що встигли зробити за час воєнного стану

За його словами, до санкційного списку також будуть включені “значна кількість” депутатів Державної Думи та підприємства, які “в той чи інший спосіб протидіють Україні”.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у середу о 14-ій годині оголосив про завершення дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці та взяли в полон 24 українських моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях, які розташовані вздовж російського кордону, українсько-молдовського кордону вздовж узбережжя Чорного й Азовського морів: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, а також внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії".

Згідно з указом Президента, правовий режим воєнного стану запроваджувався із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року строком на 30 діб до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року.

Україна наполягає на запровадженні нових міжнародних санкцій проти РФ у зв’язку з агресією на Азовському й Чорному морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-