Будемо збільшувати військову присутність на морі, якщо РФ не схаменеться - Грібаускайте

Будемо збільшувати військову присутність на морі, якщо РФ не схаменеться - Грібаускайте

Укрінформ
Азовське море не є територією Росії, і на ньому діють міжнародні домовленості, яких Москва має дотримуватись.

Про це заявила Президент Литви Даля Грібаускайте на спільній з Президентом Петром Порошенком прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Якщо й надалі Росія буде продовжувати ескалацію, розпалювати ворожі дії проти України і міжнародної спільноти, ми хочемо нагадати, що Азовське море не є територією Росії, і на цьому морі діють всі міжнародні домовленості. Росія так само, як і всі інші мусить виконувати умови цих міжнародних домовленостей. Якщо ні, то ми завжди допоможемо, підтримаємо Україну і будемо збільшувати свою військову присутність. І ми повинні забезпечити пересування Керченською протокою. Ми маємо виконувати всі ті домовленості, які діють для міжнародних вод”, - наголосила Грібаускайте.

Читайте також: Литва запровадила національні санкції проти РФ

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-