Захід має вжити проти РФ рішучіших за санкції кроків - експерт

Захід має вжити проти РФ рішучіших за санкції кроків - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Агресія в Азовському морі вкотре показала, що зупинити Росію можуть більш рішучі кроки колективного Заходу, ніж просто політика санкцій. 

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив президент Інституту суспільних проблем (м. Братислава) Григорій Месежніков.

«Звичайно, Євросоюз, НАТО, окремі країни, Захід загалом, беззаперечно підтримали Україну після акту відкритої агресії Росії в Азовському морі. Так, позиція є однозначною на підтримку України та критичною до Росії. Інше питання, чи є достатньою нині така реакція, щоб нейтралізувати спроби Росії збройним шляхом вести свою політику відносно України?», - зауважив політолог.

На переконання Месежнікова, цього вже недостатньо, щоб запобігти такій поведінці Москви.

Читайте також: Німецькі консерватори звинуватили Путіна в ескалації на Азові

«Колективний Захід повинен вживати більш рішучих кроків. Так, запроваджені санкції, звичайно, для російської економіки болючі. Але вони не зупиняють Росію від агресії», - переконаний експерт.

Лідери Євросоюзу на саміті 13 грудня обговорять питання продовження економічних санкцій проти Росії після 31 січня 2019 року. Після відкритої російської агресії в Азовському морі Україна закликала ЄС і США посилити обмежувальні заходи проти Москви. Слід також нагадати, що Словаччина головуватиме в ОБСЄ з 1 січня 2019 року.

Фото: http://pravdanews.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-