БПП і

БПП і "Батьківщина" висувають найбільше кандидатів на виборах у тергромади - КВУ

Укрінформ
Блок Петра Порошенка "Солідарність" та ВО "Батьківщина" висувають найбільше кандидатів на виборах в міські об'єднані громади. 

Про це повідомляє Комітет виборців України. 

"Блок Петра Порошенка "Солідарність" та ВО "Батьківщина" висувають найбільше кандидатів на виборах в об’єднані громади. Зокрема, це стосується міських об’єднаних громад. На виборах 29 жовтня 2017 року, що призначені у 25 містах районного значення, БПП "Солідарність" було висунуто 686 кандидатів у депутати міських рад, ВО "Батьківщина" - 691", - йдеться у повідомленні.

У КВУ нагадали, що за три роки реформи децентралізації було організовано вісім виборчих кампаній (із 25.10.15 – по 29.10.17) в ОТГ, на яких обиралися 2300 депутатів міських рад. Загалом БПП "Солідарність" висунула за цей час 2271 кандидата до міських рад об’єднаних громад, ВО "Батьківщина" - 2261. "Це значно перевищує показники інших партій", - зауважили в Комітеті.

Читайте також: ЦВК зареєструвала 18 міжнародних спостерігачів на виборах у ОТГ 29 жовтня

На третьому місці за кількістю висунутих кандидатів, після БПП і "Батьківщини", - Радикальна партія Олега Ляшка (1703 кандидати), четверта – Аграрна партія України (1410 кандидатів), п’ята – ВО "Свобода" (1203 кандидати). При цьому БПП "Солідарність", ВО "Батьківщина" та РПЛ – єдині партії, що висунули кандидатів в депутати міських ОТГ на всіх 8 виборчих кампаніях.

Дещо менше кандидатів за три роки, за інформацією КВУ, висунули "Українське об’єднання патріотів "УКРОП" – 1130, "Опозиційний блок" - 1099 та "Наш Край" - 1061.

Загалом за три роки реформи децентралізації бодай одного кандидата до міських ОТГ висунули 18% партій (63 із 350 зареєстрованих в Україні), розповіли у КВУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-