Е-декларації військових: Раді рекомендують зробити наступний крок

Е-декларації військових: Раді рекомендують зробити наступний крок

Укрінформ
Парламентський комітет з питань протидії і запобігання корупції рекомендував до розгляду у другому читанні законопроект 6172 про внесення змін до закону про запобігання корупції, яким військовослужбовці молодшого особового складу звільняються від подання електронних декларацій.

Таке рішення ухвалене на засіданні комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повністю звільняємо від декларування солдатів, сержантів і курсантів. Є єдине виключення, коли такий військовослужбовець одночасно займає посаду, що вимагає від нього декларування майна його родини", - сказав голова комітету Єгор Соболєв.

Крім того, законопроект передбачає спеціальну процедуру для тих, хто перебуває в зоні АТО. "Якщо військовослужбовець перебуває в зоні бойових дій, він не подає декларацію до того моменту, поки він не повертається...або не завершує свою службу. Для цього у нього є ще три місяці для того, щоб подати свою декларацію", - уточнив Соболєв.

Під час обговорення законопроекту депутат Тетяна Чорновол запропонувала правки, які передбачають запровадження е-декларацій для головних редакторів і засновників ЗМІ, а також для очільників громадських організацій. Однак в результаті була підтримана поправка, що передбачає лише порядок такого декларування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-