Судитимуть киянина, який представлявся поліцейським й ошукав пенсіонерів майже на ₴100 тисяч

Судитимуть киянина, який представлявся поліцейським й ошукав пенсіонерів майже на ₴100 тисяч

Укрінформ
У Києві судитимуть місцевого жителя, який за схемою «ваш родич затриманий» ошукав чотирьох пенсіонерів на майже 100 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно 45-річного киянина, який шахрайським шляхом заволодів грошима чотирьох пенсіонерів (ч.ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Зловмисник представлявся працівником поліції, телефонував пенсіонерам з різних регіонів України та розповідав, що їхніх родичів затримали за скоєння злочину.

«За його легендою, «затримані» вчинили бійку та тяжко травмували одного з її учасників, який наразі у важкому стані перебуває в лікарні. Надалі чоловік пропонував за гроші допомогти із «розв'язанням питання» та не притягувати винних осіб до відповідальності», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Tinder посилює перевірку особистих даних для запобігання шахрайству

Четверо пенсіонерів, повіривши в таку історію, перерахували на банківську картку зловмисника загалом близько 100 тис. грн. Обвинувальний акт скерований до суду. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке під виглядом продажу дронів для Збройних сил ошукало українців на понад 45 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-