Tinder посилює перевірку особистих даних для запобігання шахрайству

Tinder посилює перевірку особистих даних для запобігання шахрайству

Укрінформ
Додаток для знайомств Tinder посилює перевірку особистих даних через зростання кількості шахрайств, зокрема з використанням штучного інтелекту.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Як зазначається, тепер для проходження верифікації користувачам додатку потрібно буде завантажити фото паспорта або водійського посвідчення, а також відео із собою, щоб підтвердити свій вік і схожість з фотографіями профілю. Ті, хто завершить цей процес, отримають у своєму профілі відповідну позначку.

Компанія вже тестувала цю функцію в Австралії та Новій Зеландії, де люди, які пройшли верифікацію, отримали на 67% більше збігів порівняно з тими, хто її не пройшов. Після успіху пілотного проєкту Tinder запустить цю функцію в США, Великій Британії, Бразилії та Мексиці. Компанія поступово додаватиме нові країни до списку, але впровадження інструментів ідентифікації є складним процесом із багатьма нюансами, зазначають розробники.

Читайте також: Tinder дозволить родичам та друзям пропонувати потенційних партнерів

Справжньою проблемою у сфері знайомств став штучний інтелект. Шахраї використовують зображення, згенеровані ШІ, для створення профілів і обманом виманюють у людей гроші. За даними Федеральної торгової комісії США, лише у 2022 році жертви романтичних афер втратили 1,3 мільярда доларів.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Match Group, яка володіє онлайн-сервісами знайомств, у тому числі Tinder, припинила роботу у Білорусі з 15 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-