У Берліні вдруге відкрили «Café Київ»

У Берліні вдруге відкрили «Café Київ»

Фото, відео
Укрінформ
Берлін твердо стоїть на боці Києва та пишається партнерством зі столицею України.

Про це сказав на відкритті заходу «Café Київ» у Берліні 19 лютого бургомістр Берліна Кай Вегнер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мер нагадав, що минулого року Берлін уклав угоду про партнерство з Києвом, це «найновітніше» партнерство для столиці ФРН.

Кай Вегнер
Кай Вегнер

«Це сильний сигнал. Місто свободи - Берлін - уклав таке партнерства з Києвом, який буде містом свободи. Ми будуємо міст свободи. Але для цього маємо докласти зусиль, не лише говорити, але потужно допомогти українцям у їх захисті», - сказав політик, додавши, що німецькі та європейські партнери не можуть залишатися мовчазними, коли по сусідству з ними точиться така жорстока війна.

Вегнер назвав захід «Café Київ» більш ніж політичною конференцією, але справжнім святом, яке допоможе німцям та іншим гостям ще краще зрозуміти Україну.

Читайте також: Кафе «Київ»: до чого тут Hugo Boss?

Він також поінформував, що наразі в Берліні мешкають 65 тисяч українців, які знайшли захист від війни, та запевнив, що Берлін твердо стоїть на боці України.

Норберт Ламмерт, президент Фонду Конрада Аденауера, який є організатором заходу, поставив питання: чи робить Німеччина, Захід достатньо для допомоги Україні? «Відповідь очевидна – ні», - відповів він сам на своє запитання.

Норберт Ламмерт
Норберт Ламмерт

«Перемога в цій війні не лише в інтересах України, але всіх нас, європейців, в інтересах безпекового порядку на континенті», - підкреслив очільник Фонду.

Він повідомив Укрінформу, що заявки на участь і відвідування заходу подали майже 7 тисяч людей (минулого року перший «випуск» відвідали понад 3 тисячі), та вдвічі більше партнерів – майже 70 (минулого року було 30). У рамках заходу відбудеться понад 120 різних активностей.

На церемонії відкриття виступив музичний колектив SoloWay.

У Берліні вдруге відкрили «Café Київ» / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Посол України у ФРН Олексій Макеєв запропонував заснувати «Café Київ» у Берліні на постійній основі, бажано – на місці нинішнього кафе та ресторану «Москва» (де захід «Café Київ» було проведено минулого року). «Москва» - це столиця країни, яка несе руйнування та страждання, підкреслив дипломат.

Олексій Макеєв
Олексій Макеєв
Читайте також: У Львові відкрили Центр інтелектуального мистецтва

Протягом цілого дня на майданчиках в кінотеатрі Colosseum, які перейменували на цей день на назви українських міст, у тому числі тимчасово окупованих, пройдуть найрізноманітніші заходи: кілька політичних дискусій, майстер-класи, художні інсталяції, музичні номери та кулінарні демонстрації, презентація українських модних брендів тощо. Заплановані покази кінострічок, включаючи «Мавку» та «20 днів у Маріуполі», який отримав премію BAFTA; європейська прем’єра документальної стрічки «Міста та їх герої».

Участь у заходах беруть відомі німецькі експерти та українські учасники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-