У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом

У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко у середу, 20 грудня, відкрив рух реконструйованим Дегтярівським шляхопроводом - для проїзду автотранспорту та трамваю оновленими коліями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За словами Кличка, “мостовики розібрали конструкції споруди, фундамент та замінили на нові з покращеними характеристиками. Тепер це - фактично новозбудований обʼєкт”.

Кличко нагадав, що “побудований шляхопровід був у 1963 році. І з того часу його капітально не оновлювали, обʼєкт перебував в аварійному стані”.

“Новий шляхопровід на один метр вищий, ніж попередній. Ширина споруди збільшилися з 28 до 40 метрів. Довжина шляхопроводу – 36 метрів замість 33-х. Покращені параметри збільшать пропускну спроможність шляхопроводом та на основних підходах до нього. Вона становитиме понад 45 тисяч автомобілів на добу", - зазначив Кличко.

На новому шляхопроводі зберегли трамвайну лінію, на якій повністю оновили рейки. За сучасними технологіями влаштували відокремлене трамвайне полотно з посилених монолітних плит. Лінія проходить уздовж вулиці Дегтярівської.

"Навіть в умовах війни ми продовжуємо утримувати та оновлювати критичну інфраструктуру столиці. Ремонтуємо дороги, розв’язки та шляхопроводи, які найбільше цього потребують. І це переважно ті об’єкти, які розпочали ремонтувати до війни та вимушено призупинили роботи. А також об’єкти, що перебували в аварійному стані. Як, наприклад, Дегтярівський шляхопровід", – підкреслив Кличко.

Мер столиці зазначив, що весь комплекс робіт, а саме влаштування верхнього шару асфальту та благоустрій території біля зʼїздів і заїздів на Дегтярівський шляхопровід завершать наступної весни. Також влаштують велодоріжки та тротуари.

Читайте також: На Подільсько-Воскресенському мосту відкрили рух спецтранспорту та автобусів

Як повідомляв Укрінформ, під час реконструкції Дегтярівського шляхопроводу 30 вересня стався обвал балок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-