На Подільсько-Воскресенському мосту відкрили рух спецтранспорту та автобусів

На Подільсько-Воскресенському мосту відкрили рух спецтранспорту та автобусів

Фото
Укрінформ
Для забезпечення життєдіяльності міста під час воєнного стану, у столиці відкрили рух спецтранспорту, автомобілів екстрених служб та автобусне сполучення для пасажирів з лівого берега на правий Подільсько-Воскресенським мостом.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Києва Віталій Кличко написав у Телеграмі.

“На першому етапі, тут працюватиме автобусний маршрут №111 за напрямком “Станція метро “Площа Українських Героїв” – станція метро “Лівобережна”, - повідомив Кличко.

Він нагадав, що Подільсько-Воскресенський мостовий перехід – це найбільший з обʼєктів транспортної інфраструктури Києва та України. Протяжність мостового переходу - понад 10 км.

"Ще кілька років тому першим етапом запуску обʼєкта ми планували і обіцяли забезпечення руху пасажирського автотранспорту. І сьогодні, нарешті, це відбулося”, - зазначив він.

За його словами, будівництво цього мостового переходу продовжується, адже це - важливий об’єкт для життєдіяльності міста, а також для його обороноздатності.

Читайте також: У столиці через прорив трубопроводу ускладнений рух у напрямку проспекту Бажана

Він поінформував, що наступним етапом Департамент транспортної інфраструктури виконає комплекс робіт для забезпечення проїзду на вулиці Оноре де Бальзака (ці роботи вже тривають). А також здійснить ремонт вулиці Центральна Садова включно з облаштуванням мережі водовідведення.

І проїзд на Бальзака, і ремонт Центральної Садової планується завершити наступного року.

Кличко заявив, що “запуск руху автотранспорту – це перший крок до наступного суперважливого для жителів міста етапу – метро на Троєщину. І частина його станцій вже існують. Вони знаходяться на нижньому ярусі аркового мосту. А далі метро має піти під землю. І роботи з облаштування тунелів теж активізуємо”. 

“Нас суттєво уповільнили спочатку пандемія, а потім широкомасштабна війна”, - зауважив мер Києва.

Кличко поінформував, що “сьогодні відбуваються підготовчі роботи для подальших будівельних робіт із влаштування тунелю під залізничними коліями. А також продовжується зведення насипу земляного полотна на ділянці Русанівських садів з будівництвом гілок метрополітену”.

Читайте також: На вулиці Героїв Дніпра до 10 грудня обмежать рух транспорту

Також триває монтаж та укрупнення металоконструкцій прогонових будов від Центральної Садової в бік залізниці. Споруджують підпірні стіни та влаштовують мережу зовнішнього освітлення.

“Отже – автопроїзд ми забезпечили. В кінці наступного року він буде можливим вже і на вулицю Бальзака. А фінальним етапом, найочікуванішим, стане запуск метро на Троєщину”, - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, автомобільне сполучення між лівим і правим берегами Дніпра по Подільсько-Воскресенському мосту планували запустити наприкінці 2021 року. Причинами затримки завершення спорудження Подільського мостового переходу будівельники називали пандемію коронавірусу, коригування проєкту лівобережної частини мостового переходу, а також спротив жителів Русанівських садів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-