У Києві стоматолог отримав 10 років тюрми за замахи на вбивство та крадіжки

У Києві стоматолог отримав 10 років тюрми за замахи на вбивство та крадіжки

Укрінформ
У Києві 35-річного стоматолога засудили до 10 років позбавлення волі за вчинення замахів на вбивство двох людей, розбійний напад, крадіжки та погрозу насильством.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури оголошено обвинувальний вирок столичному лікарю-стоматологу за обвинуваченням у вчиненні замахів на вбивство, розбійного нападу, крадіжки, шахрайства у особливо великих розмірах, незаконному зберіганні психотропних речовин та погрозі насильством щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 187, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України).

Фото: Київська міська прокуратура / Фейсбук

Прокурор довів в суді, що з травня 2019 року по вересень 2020 року лікар вводив пацієнтів в оману, повідомляючи їм хибну інформацію щодо необхідного обсягу медичного лікування. Таким чином зловмисник привласнив близько 400 тис. грн пацієнтів.

У березні 2020 року стоматолог під приводом необхідності здійснення медичних процедур проник до житла 70-річної пацієнтки та викрав банківську картку, з якої зняв 78 тис. грн.

Надалі обвинувачений, викритий цією потерпілою у шахрайстві, намагався заподіяти їй смерть від ураження струмом. Для цього він приніс електричні дроти до будинку, де вона проживала, та під’єднав їх до щитка біля її квартири.

Влітку того ж року обвинувачений, супроводжуючи додому іншу пацієнтку, застосував до неї сильнодійні речовини та, користуючись її безпорадним станом, заволодів грошима та матеріальними цінностями останньої на загальну суму 63 тис. грн.

Читайте також: На Кіровоградщині судитимуть патологоанатома, який заробляв на померлих

Того ж року обвинувачений на ґрунті тривалих неприязних відносин здійснив замах на вбивство колишньої тещі шляхом створення умов, необхідних для настання дорожньо-транспортної пригоди.

Він навмисно пошкодив гальмівний шланг та систему газобалонного обладнання в її автомобілі, що могло призвести до ДТП чи вибуху транспортного засобу. Бажаний для зловмисника результат не настав, оскільки потерпіла під час руху встигла здійснити екстрену зупинку автомобіля за допомогою ручних гальм.

Під час судового засідання чоловік здійснював погрози життю прокурора, у зв’язку з чим йому додатково інкримінована ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України.

За сукупністю доказів сторони обвинувачення вироком суду присяжних Голосіївського районного суду Києва обвинуваченого визнали винним у пред’явленому обвинуваченні.

За сукупністю злочинів йому призначили остаточне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області взяли під варту на два місяці чоловіка, який 28 листопада в приміщенні магазину облив бензином і підпалив п’ятьох підлітків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-