На Кіровоградщині судитимуть патологоанатома, який заробляв на померлих

На Кіровоградщині судитимуть патологоанатома, який заробляв на померлих

Укрінформ
Завідувач патологоанатомічного відділення в Олександрії Кіровоградської області відповідатиме в суді за те, що незаконно отримував гроші від родичів померлих за послуги, які не є платними.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Прокурори затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно завідувача патологоанатомічного відділення за вимагання грошових коштів у родичів померлих по суті за безкоштовні послуги", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, завідувач патологоанатомічного відділення міської лікарні Олександрії разом з медичною сестрою видавали тіла померлих їхнім родичам за винагороду

Зокрема, фігуранти вимагали неправомірну вигоду за видачу лікарського свідоцтва про смерть, прискорення розтину, підготовку тіл до поховання, що є безплатним. А додатково пропонували не передбачені послуги перукаря, косметолога та бальзамування. Таку роботу оцінювали від 2 тис. до 5 тис. гривень.

Читайте також: На Київщині викрили голову ВЛК, яка за хабарі «списала» пів сотні ухилянтів

Слідство задокументувало 13 епізодів злочинної діяльності.

Медику наразі інкримінують ч. 1,3 ст. 368 КК (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях за розпорядженням голови облради повторно відсторонили від посади гендиректора КНП “Чернівецький обласний перинатальний центр” Дмитра Манчуленка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-