Київ отримав від німецьких партнерів спецтехніку та нову партію гуманітарної допомоги

Київ отримав від німецьких партнерів спецтехніку та нову партію гуманітарної допомоги

Фото
Укрінформ
Німецькі партнери передали Києву нові сучасні машини швидкої допомоги, пожежний автомобіль, комунальну техніку, мікроавтобус та 20-тонну вантажівку гуманітарної допомоги.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

Київ отримав нову партію допомоги від німецьких партнерів / Фото: КМДА

Київський міський голова Віталій Кличко зазначив, що вже з наступного тижня отримані автівки працюватимуть для киян.

“Сьогодні Київ приймає допомогу від наших німецьких друзів – Вільної землі Баварія та від району Шарлоттенбург міста Берліна. Баварія передала українській столиці 20-тонну вантажівку гуманітарної допомоги та 6 автомобілів. Зокрема, три нові сучасні машини швидкої допомоги Renault, мікроавтобус Ford, пожежний Mercedes та автомобіль Iveco”, - зазначив Кличко.

За його словами, Шарлоттенбург передав два вантажні автомобілі – MAN та Mersedes і багатофункціональний комунальний агрегат Bobcat. А також два генератори та електроінструмент.

Читайте також: Київрада передасть Генштабу 500 мільйонів за програмою «Захисник Києва» - Кличко

Автомобілі та агрегат працюватимуть в одному з районів столиці. А генератори та електроінструмент отримає керуюча компанія району.

Мер Києва подякував друзям із Німеччини та всім міжнародним партнерам за всебічну підтримку і дуже важливу для столиці допомогу. Адже в умовах війни місту необхідно оперативно та ефективно реагувати на виклики та надзвичайні ситуації.

Читайте також: Кличко показав, як у столиці розчищають дороги і тротуари

Як нагадали у КМДА, загалом від початку широкомасштабної війни Київ залучив та отримав як допомогу від європейських партнерів і благодійників 55 пожежних авто. Із них 14 – нових, найсучасніших, з можливістю піногасіння (два такі автомобілі Київ передав Харкову). А також отримали 50 сучасних автомобілів швидкої допомоги та 82 міські автобуси.

Як повідомляв Укрінформ, Київський метрополітен отримав 60 вагонів в рамках допомоги від колег із Варшави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-