Шевченківський райсуд закрив справу щодо Гуменюка через його смерть

Шевченківський райсуд закрив справу щодо Гуменюка через його смерть

Укрінформ
Шевченківський райсуд у зв’язку зі смертю закрив справу стосовно Ігоря Гуменюка, якому інкримінували вчинення теракту під Верховною Радою 31 серпня 2015 року.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена у Фейсбуці суду.

Як зазначається, під час судового засідання 15 листопада судді і присяжні розглянули клопотання прокурора про закриття кримінального провадження у зв’язку зі смертю обвинуваченого.

"Оскільки за ініціативою прокурора було поставлено питання про закриття провадження, суд з метою виконання вимог кримінального процесуального закону звернувся до родичів померлого для з’ясування наявності у них заперечень з приводу закриття провадження та намірів продовжувати судовий розгляд задля реабілітації Гуменюка І.В. Будь-яких заперечень від родичів померлого не надійшло. При цьому захисники обвинуваченого у судовому засіданні підтримали клопотання прокурора, не просили продовжувати судовий розгляд з метою реабілітації обвинуваченого та погодились з наявністю правових підстав для закриття кримінального провадження", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вибух у Шевченківському суді: ДБР оголосило підозру п’ятьом правоохоронцям

Суд присяжних, за наслідками розгляду клопотання прокурора, виконав імперативні вимоги кримінального процесуального закону та постановив ухвалу про закриття кримінального провадження.

Як повідомлялося, 5 липня у Шевченківському райсуді Києва стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, ще двоє були поранені.

Підозрюваним у скоєнні вибуху є колишній боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Він від 2015 року перебував у СІЗО, 5 липня 2023 року суд проводив чергове засідання у його справі. Гуменюк загинув під час цих подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-