У Києві провели інструктаж з організації тероборони

У Києві провели інструктаж з організації тероборони

Укрінформ
У Києві провели інструкторсько-методичне заняття щодо організації територіальної оборони та національного спротиву.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Обороноздатність та захист Києва – це щоденна системна робота. І питання воєнної безпеки столиці стосується не лише Збройних сил України, а й безпосередньо місцевої влади та самих киян", - наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Тому, зазначив він, на виконання вимог Закону України "Про основи національного спротиву", розпорядження начальника КМВА та інших нормативно-правових актів з цих питань "сьогодні було проведено інструкторсько-методичне заняття щодо організації територіальної оборони та національного спротиву в місті Києві".

Читайте також: Зеленський прокоментував заміну командувача Сил тероборони

За словами Попка, у занятті взяли участь заступники голів районних державних адміністрацій, які відповідають за оборонні питання, та представники відділів муніципальної безпеки РДА. Були присутні командири добровольчих формувань територіальної громади, які опікуються підготовкою громадян України до національного спротиву.

Також в інструктажі взяли участь представники сил ТРО, які відповідають за організацію роботи штабів територіальної оборони Києва, підготовку населення до національного спротиву.

Мета заходу – покращити організацію територіальної оборони та національного спротиву в кожному районі столиці, налагодити взаємодію усіма структурами та напрацювати алгоритми дій цивільного населення, сил ТРО, ДФТГ, органів цивільного захисту, влади на місцях в разі виникнення ситуацій, які нестимуть загрозу для столиці та її районів, ідеться в повідомленні.

"Такого роду заняття проводилися і проводитимуться в майбутньому на регулярній основі. Тому що лише систематичні тренування та вдосконалення наших сил та засобів оборони на всіх рівнях гарантуватимуть безпеку Києва та її мешканців", - наголосив Попко.

Читайте також: На Чернігівщині на тренуваннях воїни ТРО підвищують психологічну готовність до бою

Як повідомляв Укрінформ, у Києві продовжує діяти заборона руху громадського транспорту під час повітряних тривог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-