На Чернігівщині на тренуваннях воїни ТРО підвищують психологічну готовність до бою

На Чернігівщині на тренуваннях воїни ТРО підвищують психологічну готовність до бою

Фото
Укрінформ
У Чернігівській області проходять тренування підрозділів територіальної оборони Північної операційної зони у змодельованій атмосфері справжнього бою.

Про це командування Об'єднаних сил Збройних сил України повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відпрацьовуються питання тактики, зокрема дій під захоплення ворожих опорних пунктів, обкатка танками, а також подолання смуги перешкод.

За навчаннями та бойовим злагодженням українських військових спостерігав командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він заявив, що бійців готують для виконання завдань не лише у Північній операційній зоні. Воїни на ротаційній основі у складі підрозділів вирушають на схід та південь України. 

"Вони обов’язково мають бути підготовленими! Це аксіома! Не підготовлений воїн не має брати участі у бойових діях”, – наголосив Наєв.

За словами командувача, подібні тренування спрямовані на те, щоб підвищити психологічну готовність військовослужбовців, вміння та навички.

"На тренуваннях хлопці зазвичай відпрацьовують питання особистої психологічної стійкості, коли на військовослужбовця рухається танк. Воїни мають навчитися зануритися у природний, або штучний окоп, пропустити танк над собою та знешкодити його гранатою або за допомогою ручного протитанкового гранатомета", – зазначив Наєв.

Тренування підрозділів Територіальної оборони на Чернігівщині / Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

За його словами, "підготовка військ – це дуже складний та тривалий процес, який відбувається постійно. Бойове злагодження та навчання – праця важка, але вона дуже потрібна нашим воїнам".

Читайте також: Близько 5% бійців тероборони, які вважалися зниклими безвісти, у полоні - Сили ТРО

Тренування відбуваються у змодельованій атмосфері справжнього бою: багнюка та дим, справжні вибухи та вогонь зі стрілецької зброї. Тут вони долають штучні та водні перешкоди, зазнають різних стресових подразників. Воїни мають все це витримати й дійти до поставленої мети, ідеться в повідомленні.

"Ми їх навчаємо для того, щоб вони були готові в справжньому бою, де б це не відбувалося, зберегти своє життя та життя своїх побратимів під час звільнення української землі від ворога", – наголосив Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, Наєв показав, як відбувається підготовка українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-