Кличко заявив про готовність Києва до опалювального сезону

Кличко заявив про готовність Києва до опалювального сезону

Укрінформ
Київ провів необхідні технічні та організаційні заходи і готовий до старту опалювального сезону.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час пленарного засідання Київської міської ради, передає кореспондент Укрінформу.

“Київ провів необхідні технічні та організаційні заходи і готовий до старту опалювального сезону. Але хочу звернутися до всіх відповідальних осіб на місцях усвідомити складність цього і наступного опалювального сезону мобілізувати всі сили та ресурси”, - сказав Київський міський голова.

Кличко прозвітував, що близько сотні котелень столиці забезпечені можливостями оперативного підключення до генераторів. Таку можливість мають і 150 бюветних комплексів.

Він поінформував, що місто придбало 23 мобільні пересувні котельні, які, якщо буде така необхідність, забезпечать на певний період теплом медичні заклади, школи, дитячі садки і пункти обігріву.

За його словами, паралельно у Києві продовжується відновлення пошкодженого чи зруйнованого обстрілами обладнання на об'єктах критичної інфраструктури. Кличко нагадав, що столиця виділила на ці потреби близько мільярда гривень. Він запевнив, що до кінця року всі заплановані роботи будуть виконані.

Крім того, мер зауважив, що від початку року в столиці замінили понад 60 кілометрів тепломереж.

“Готуючись до зими, в рамках гідравлічних випробувань усунили близько 3000 пошкоджень на мережах. На сьогодні всі житлові будинки, що знаходяться в обслуговуванні керуючих компаній, отримали акти готовності до зими. Тобто готові до подачі тепла”, - зазначив він.

Крім того, Київський міський голова повідомив, що керуючі компанії підготували резерв палива. Підготувались також дорожники - понад 160 одиниць снігоприбиральної техніки готові працювати на вулицях Києва, заготовлено понад 11,5 тисяч тонн посипного матеріалу.

Також Кличко висловив переконання, що уряд повинен виконати обіцяне перед містом Києвом і не залишити напередодні зими без коштів та з величезними збитками.

“Це загрозлива ситуація. І не тільки в Києві. Хотів би нагадати, що така ситуація по всій країні”, - додав мер.

Читайте також: Чернишов: Цю зиму плануємо пройти за рахунок газу власного видобутку

Як повідомляв Укрінформ, раніше Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у Києві може опинитися під загрозою, бо держава заборгувала перед столицею 6,8 млрд грн по компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-