Чернишов: Цю зиму плануємо пройти за рахунок газу власного видобутку

Чернишов: Цю зиму плануємо пройти за рахунок газу власного видобутку

Єдині новини
Укрінформ
Україна накопичила у газосховищах понад 15 млрд кубометрів "блакитного палива". Група Нафтогаз розраховує пройти опалювальний сезон за рахунок газу власного видобутку.

Про це голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Об'єм газу вже перевищує 15 млрд кубометрів. Очевидно, що ми будемо входити в зиму з більшим об'ємом, аніж планували", - сказав Чернишов.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

Він зауважив, що Нафтогаз комплексно готується до ймовірних атак росіян під час опалювального сезону.

Читайте також: Друга зима Незламності: як готуємося та чого від неї чекати

Очільник Нафтогазу зазначив, що Група цьогоріч збільшила видобуток газу. "Цю зиму ми плануємо пройти за рахунок газу українського видобутку; і розрахунки підтверджують таку можливість", - запевнив Чернишов.

Він також зауважив, що після виходу із дефолту Група Нафтогаз є фінансово здоровою та готовою до роботи на міжнародному ринку капіталів.

Читайте також: Нафтогаз заявив про вихід із дефолту

Як повідомлялося, Україна достроково виконала план із накопичення газу у ПСГ: 14,7 млрд кубометрів було закачано до 20 вересня.

Іноземні трейдери зберігають в українських підземних сховищах газу понад 1,8 млрд кубометрів "блакитного палива". Міненерго розраховує на збільшення цього обсягу до 3 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-