Суд відсторонив від посади чиновника-фігуранта справи про будівництво Подільського мосту

Суд відсторонив від посади чиновника-фігуранта справи про будівництво Подільського мосту

Укрінформ
Суд відсторонив від посади заступника директора комунального підприємства "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", який фігурує у справі про збитки під час будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро в столиці.

Про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

Як нагадали у прокуратурі, посадовець підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що в червні поточного року між Дирекцією будівництва шляхово-транспортних споруд Києва та генеральним підрядником була укладена додаткова угода щодо проведення робіт з облаштування земляного полотна на ділянці дамби Русанівських садів до бульвару Перова.

Підозрюваний, який на той час виконував обов’язки директора комунального підприємства та був обізнаним із правилами визначення вартості будівництва, не перевірив ринкові ціни на річковий пісок і підписав акти приймання виконаних будівельних робіт із завищеною вартістю вказаного будівельного матеріалу.

Читайте також: Закупівля овочерізок в укриття за завищеною ціною: столичній чиновниці оголосили підозру

Згідно з висновком експертизи, завищення вартості піску становить близько 6,5 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні через підозру у службових злочинах із мільйонними збитками від посади відсторонили керівника підприємства "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". Виконувачем обов’язків директора КП тоді був призначений його заступник.

У травні директору підприємства оголосили підозру у службовій недбалості, що призвела до збитків на понад 6 млн грн під час будівництва Подільського мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-