Знімали роботу ППО: чотирьом киянам оголосили вироки

Знімали роботу ППО: чотирьом киянам оголосили вироки

Укрінформ
Суди оголосили вироки чотирьом особам, які поширювали відео роботи протиповітряної оборони у Києві – 5 років позбавлення волі кожному зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою суди винесли вироки чотирьом киянам за обвинуваченням у поширенні несанкціонованої інформації про розташування Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Обвинувачені у травні 2023 року під час ракетних атак Російської Федерації по Києву здійснювали відеозйомку та поширювали у месенджерах і соціальних мережах розміщення Збройних сил України, направлення систем ППО, а також результати ураження повітряних цілей.

Під час досудового слідства усі фігуранти визнали свою вину у повному обсязі.

Читайте також: В Одесі затримали двох «блогерів», які знімали локації Сил оборони і ППО

У липні обвинувальні акти відносно вказаних осіб були направлені до районних судів Києва.

За результатом розгляду справ суди винесли вироки, якими затверджено угоди про визнання винуватості, обвинуваченим призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі кожному зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на строк від 1 до 3 років відповідно. Вироки вступили у законну силу.

Як у Фейсбуці повідомляє Головне управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, одна із засуджених - 33-річна жінка, яка під час масованої ракетної атаки РФ на столицю зняла і поширила відео через телеграм-канали. 

Відеозапис зафіксував розміщення позицій ЗСУ та направлення систем ППО, а також результат ураження повітряних цілей. Відео в інтернеті одразу підхопили не тільки російські пропагандистські ресурси, а й спеціалісти військової розвідки РФ.

За лічені години оперативники спецслужби встановили авторку відеозапису. Під час невідкладних слідчих дій за місцем проживання зловмисниці був вилучений мобільний гаджет, який вона використовувала для створення і поширення забороненого контенту.

Читайте також: Сили ППО збили над Сумщиною два «Шахеди»

У липні кримінальне провадження розглядав Дніпровський районний суд Києва за підтримання обвинувачення Київської міської прокуратури. 

Враховуючи сприяння слідству, суд призначив їй 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці оголосили підозру місцевій жительці, яка поширювала в месенджері матеріали про роботу ППО та розташування Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-