В Одесі затримали двох «блогерів», які знімали локації Сил оборони і ППО

В Одесі затримали двох «блогерів», які знімали локації Сил оборони і ППО

Фото
Укрінформ
В Одесі затримали двох чоловіків, які соцмережами поширювали інформацію про дислокацію підрозділів Сил оборони на території регіону.

Про це у Телеграмі повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області, передає Укрінформ.

За даними слідства, 36-річний одесит знімав на відео роботу української ППО під час однієї з нічних масованих атак на місто. Заборонений контент він виклав на власних сторінках в Instagram та Youtube. В описі під відео він вказав точний час та місце зйомки. Тим самим він міг розкрити місцеположення та специфіку роботи вітчизняної ППО.

Другий підозрюваний відзняв відео розташування оборонного об’єкта, на якому несли службу підрозділи Нацгвардії і Нацполіції України. Потім він оприлюднив відео на власній сторінці у соцмережі ТікТок з прив’язкою до геолокації. Свої злочинні дії він пояснював бажанням «наростити» аудиторію.

Читайте також: СБУ затримала коригувальників, які наводили удари росіян по Харкову

«Обом фігурантам слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань)», - повідомили в СБУ.

Читайте також: На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і «вагнерівців»

Зловмисникам загрожує до 8 років в'язниці.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила в Одесі військового чиновника, який вимагав «відкати» за ремонт казарм для мобілізованих до Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-