У Києві групу рейдерів судитимуть за спробу заволодіння активами 28 підприємств

У Києві групу рейдерів судитимуть за спробу заволодіння активами 28 підприємств

Укрінформ
У Києві перед судом постануть 11 учасників групи, які за підробленими документами намагалися незаконно заволодіти майном 28 приватних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Дарницька окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно 11 учасників групи, які намагалися незаконно заволодіти майном товариств за підробленими документами (ч. 3 ст. 28 ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 28 ч. 2, 3 ст. 206-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: В Одесі депутата облради та його дружину підозрюють у розкраданні понад ₴24 мільйонів

Слідство встановило, що зловмисники планували заволодіти корпоративними правами 28 приватних підприємств.

Загальна сума статутного капіталу цих підприємств становить майже 17 млн грн, а також на праві власності їм належать 45 земельних ділянок і 122 об’єкти нерухомості на території України.

Зловмисників затримали під час спроби посвідчення на підставі підроблених документів довіреностей, які надають право на переоформлення прав власності на вказані активи.

Читайте також: На Полтавщині знешкодили рейдерів, які зазіхнули на завод дитячого харчування

Обвинувальний акт відносно учасників групи, у тому числі щодо двох організаторів, скерований до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, у липні у Києві повідомили про підозру керівнику та 14 учасникам угруповання, які шляхом погроз та підроблення документів захоплювали майно та землі гаражних кооперативів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-